Projekt BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA zawitał w Chodowie.
Koło Gospodyń Wiejskich Chodowianki z chęcią podjęło się przygotowania i nauki receptur tradycyjnych i regionalnych potraw wschodniego Mazowsza takich jak:
Zupa Marchwianka
Sójka Mazowiecka
Kiełbasa z wątrobą z Kornicy
Naleśniki Starokornickie
Dziękujemy niezastąpionej Pracownia PUH KulinArt Anna Szpura za przekazanie ogromu wiedzy i pasji do gotowania
Krótka foto relacja poniżej.
____________________
Warsztaty realizowane w ramach projektu BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA dofinansowanego z budżetu Województwa Mazowieckiego
#mazowszepomaga #programywsparcia #solidarnośćmazowiecka
Do wpisu załączono zdjęcia przedstawiające uczestników przygotowujących oraz spożywających potrawy tradycyjne wschodniego Mazowsza wymienione w opisie.