CHODÓW GOTUJE Z ANIĄ SZPURA

Koło Gospodyń Wiejskich miało możliwość rozwinięcia swoich umiejętności kulinarnych poprzez wspólnie spędzony czas podczas gotowania i zapoznania z recepturami, które będą mogły wykorzystywać w dalszej działalności kulinarnej koła.

Projekt BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA zawitał w Chodowie.

Koło Gospodyń Wiejskich Chodowianki z chęcią podjęło się przygotowania i nauki receptur tradycyjnych i regionalnych potraw wschodniego Mazowsza takich jak:

Zupa Marchwianka

Sójka Mazowiecka

Kiełbasa z wątrobą z Kornicy

Naleśniki Starokornickie

Dziękujemy niezastąpionej Pracownia PUH KulinArt Anna Szpura za przekazanie ogromu wiedzy i pasji do gotowania

Krótka foto relacja poniżej.

____________________

Warsztaty realizowane w ramach projektu BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA dofinansowanego z budżetu Województwa Mazowieckiego

Mazowsze serce Polski

#mazowszepomaga #programywsparcia #solidarnośćmazowiecka

Do wpisu załączono zdjęcia przedstawiające uczestników przygotowujących oraz spożywających potrawy tradycyjne wschodniego Mazowsza wymienione w opisie.

Skip to content