Konkurs kulinarny w Chodowie

Zadaniem podczas konkursu było odtworzenie potraw tradycyjnych i regionalnych według receptury i składników poznanych na warsztatach

Zadanie publiczne BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA zakończyliśmy konkursem kulinarnym, który odbył się w Chodowie.

Celem projektu, było zapoznanie z potrawami regionalnymi i tradycyjnymi naszego regionu, ale też wspólna integracja, zachęcenie do znalezienia własnej potrawy regionalnej, aby rozwinąć lokalną przedsiębiorczość, uważamy za osiągnięte.

W konkursie wzięły udział koła gospodyń wiejskich z powiatu siedleckiego tj.:

KGW w Żdżarze

Klub Współczesnych Kobiet w Kołodziążu

KGW Dwórki Heleny Helenów

Koło Gospodyń Wiejskich “Chodowianki” w Chodowie

Zadaniem podczas konkursu było odtworzenie potraw tradycyjnych i regionalnych według receptury i składników poznanych na warsztatach, a następnie podanie ich z odpowiednią estetyką.

Potrawy oceniała Komisja w składzie:

            Małgorzata Cepek wicestarosta Starostwo Powiatowe w Siedlcach

Ewelina Pędzich Chyży z Lokalna Grupa Działania Ziemi Siedleckiej

Anna Szpura z Pracowni PUHKulinArt

Wszystkie Koła włożyły ogrom serca w odtworzenie tradycyjnych potraw, a pięknie przystrojone potrawy oraz stół reprezentacyjny cieszyło oczy.

Najwierniej smak odtworzyły Dwórki Heleny, którym serdecznie gratulujemy!

Ogromnie dziękujemy za zaangażowanie wszystkich Kół, w szczególności “Chodowiankom” za ugoszczenie nas u siebie podczas konkursu.

Kapeli sChodowa za umilenie nam czasu muzyką i śpiewem.

____________________________

Zadanie publiczne dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego

Mazowsze serce Polski

#mazowszepomaga #solidarnośćmazowiecka #programywsparcia

Do wpisu załączono zdjęcia przedstawiające uczestników konkursu kulinarnego, które prezentują potrawy tradycyjne i regionalne Wschodniego Mazowsza.

Skip to content