Ostatnie warsztaty kulinarne w ramach projektu BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA odbyły się w KGW w Żdżarze
Kobiety z koła poznały teorię tego, jak wprowadzane są produkty tradycyjne i regionalne na listę takich produktów, czym różni się produkt tradycyjny od regionalnego, ile takich produktów znajduje się w naszym województwie i regionie.
Później przyszedł czas na działanie wszystkie ręce na pokład i gotujemy Pracownia PUH KulinArt Anna Szpura zabrałam o podział obowiązków tak, aby każdy miał co robić
Panie poznały również receptury sójki mazowieckiej, zupy Marchwianki, kiełbasy z wątrobą z Kornicy oraz naleśników starokornickich
Po wspólnym gotowaniu przyszedł czas na wspólną degustacje przy stole, co również było okazją do rozmów i integracji.
_____________________
Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego w ramach projektu BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA
#mazowszepomaga #programywsparcia
Do wpisu załączono zdjęcia przedstawiające uczestników, którzy przygotowują potrawy tradycyjne i regionalne wschodniego Mazowsza.