Warsztaty kulinarne w Żdżarze BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA

Ostatnie warsztaty kulinarne w ramach realizacji projektu zamknęło Koło Gospodyń Wiejskich w Żdżarze.

Ostatnie warsztaty kulinarne w ramach projektu BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA odbyły się w KGW w Żdżarze

Kobiety z koła poznały teorię tego, jak wprowadzane są produkty tradycyjne i regionalne na listę takich produktów, czym różni się produkt tradycyjny od regionalnego, ile takich produktów znajduje się w naszym województwie i regionie.

Później przyszedł czas na działanie wszystkie ręce na pokład i gotujemy Pracownia PUH KulinArt Anna Szpura zabrałam o podział obowiązków tak, aby każdy miał co robić

Panie poznały również receptury sójki mazowieckiej, zupy Marchwianki, kiełbasy z wątrobą z Kornicy oraz naleśników starokornickich

Po wspólnym gotowaniu przyszedł czas na wspólną degustacje przy stole, co również było okazją do rozmów i integracji.

_____________________

Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego w ramach projektu BOGACTWO SMAKÓW WSCHODNIEGO MAZOWSZA

Mazowsze serce Polski

#mazowszepomaga #programywsparcia

#solidarnośćmszowiecka

Do wpisu załączono zdjęcia przedstawiające uczestników, którzy przygotowują potrawy tradycyjne i regionalne wschodniego Mazowsza.

Skip to content